Instagram Reels. Hva er det og hvorfor du må følge med.

Alexander Johannessen
2 min readAug 8, 2020

Historien gjentar seg. Lær av den.

Grunnen til at vi lærer historie er for å kunne se tilbake og lære av den. Historien gjentar seg nå med nok en sosial plattform.

TikTok har det siste året tatt av i både Norge og resten av verden. I den grad at det har blitt et av verdens største sosiale medier. Plattformen har gitt rom for nye musikk artister, influencere og fotografer. Vi har sett “tilfeldige” tenåringer bli en av verdens største influencere, med en følgerbase på over 107 millioner på tvers av sine sosiale medier. Et enormt antall mennesker og en stor innflytelse på et ungt marked.

Problemet med TikTok (utenom at det er uvisst hva som skjer i USA), er deres annonse modell. Å betale influencere for produktplassering og rabattkoder er mulig på alle platformer, men for at plattformen skal ha levetid og inntekt trenger den annonsører. Per dags dato er ikke annonsemodellen til TikTok ikke god nok, selv om den er i stadig utvikling. Det er derfor vi nå snakker om konkurrerende platformer. En av disse platformene blir Instagram Reels.

Instagram er som vi alle vet eid av Facebook. Verdens største sosiale plattformen har en voksende portefølje med flere andre sosial medier i astronomisk størrelse. Facebook har tidligere, som med Instagram, kjøpt opp konkurrenter løpende og lagt dem til i porteføljen sin. Annonsemodellen deres er uslåelig og antall brukere på tvers av deres plattformer er uoppnåelig. Facebook og Instagram innehar derfor både kapitalen og markedskrefter til å “gjøre som de vil”. Vi har sett det tidligere hvor Facebook og Instagram har tiltrukket seg influencere og innholdsprodusenter som eksklusivt publiserer på deres plattformer. Og nå lanserer de altså Instagram Reels.

Hva er IG Reels og hva vet vi så langt?
Reels blir en del av den allerede eksisterende Instagram appen. Reels kan bli delt på Stories eller i en egen Reels-fane på profilen. Videoene kan være opp til 15 sekunder og inneholder mange av de samme mulighetene som man finner på TikTok. En self-timer, filter, musikk og ulik video hastighet. Reels kommer også på “Explore” hvor man kan bla gjennom kurerte Reels, som på “For You” på TikTok.

Reels er allerede i gang og vi ser en stor mengde av influencere ta i bruk konseptet. Det er enda ikke noe “flykt” fra TikTok, men hvis ikke avtalen mellom Microsoft og ByteDance (eier av TikTok) går gjennom vil nok Facebook sitt monopol være en realitet.

Vi holder oss og dere oppdatert!

-Alexander Johannessen, AJ Media.

--

--